2022. június 27. hétfő László

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.22. szerda

Magasszintű felhőzet terjeszkedik keleti irányba, a legtöbb (szűrt) napsütés az északkeleti megyékben valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.06.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.06.22.) napon.
 
 

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.06.22.) napon.

2022.06.22. szerda: Magasszintű felhőzet terjeszkedik keleti irányba, a legtöbb (szűrt) napsütés az északkeleti megyékben valószínű. Ezzel szemben főként a Dunántúlon egyre nagyobb területen vastagszik is a felhőzet, és ott késő délután már egyre több zápor, zivatar alakulhat ki. Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 32 fok között valószínű, de a tartósan vastag felhőzettel borított tájakon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nem kell fronthatással számolni.

A következő napon várható időjárás

2022.06.23. csütörtök: Délelőtt hazánk délnyugati, déli felén még több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Délutánra azonban mindenhol megszűnik a csapadék. A vastagabb felhőzet lassan elvonul dél felé, mögötte csaknem mindenütt kiderül az ég. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatarban erős lökések is várhatók. Délután 25, 30 fok közötti csúcsértéket mérhetnek.

Friss híreink:

Rengeteg ilyen fokhagymát árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja
Kisebb területen, mindössze 778 hektáron termesztenek idén fokhagymát a magyar gazdák, mint tavaly, a csökkenő tendencia pedig évek óta jellemző a hazai termőterületre - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Hozzátették, a hazai termelés nem fedezi teljes egészében az itthoni fokhagymafogyasztást, tavaly közel 2300 tonna árut importáltunk döntően Spanyolországból, Olaszországból, valamint Hollandiából.

Egyre több magyar gazda mondhat le erről a gyümölcsről: sok ültetvény eltűnhet
A kajszibarack és az őszibarack lehet a klímaváltozás következő nagy vesztese: miután az elmúlt két évben zsinórban nagyon rossz volt a termés, ha idén és jövőre is folytatódik ez a tendencia, rengeteg magyar gazda fog felhagyni ezeknek a gyümölcsöknek a termesztésével. Az ágazatra a legnagyobb fenyegetést az időjárás és a technológiai elmaradottság fenyegeti, hiszen ha a hazai termelők nem tudnak védekezni az aszályos időszakok és a tavaszi fagyok ellen, akkor máris versenyhátrányba kerülnek. De milyen is a magyar gyümölcsösök állapota jelenleg? Milyen lehetőségeket és milyen kihívásokat rejtenek? Az Agrárszektor erről kérdezte Apáti Ferencet, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnökét.

Nagy bizonytalanság az Év agrárinnovációs díját elnyert családi gazdaságban is
Óriási bizonytalanságot okoz a magas infláció a közösségi finanszírozású MyFarm Hartának is, de ami a legnagyobb hatással van a cég működésére, az az üzemanyagárak emelkedése - mondta az Agrárszektornak Kövesdi Gábor, a családi gazdaság alapítója, aki 2021-ben a cég képviseletében átvehette a Portfolio Csoport Év agrárinnovációja díját. A többi vállalkozáshoz képest ők most még annyira nem érzik a minden szegmensen végbemenő áremelkedési hullámot, de azt nem tudni, hogy ez jövőre is így lesz-e majd.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben