2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Hírek - Növény

Illegális támogatásokról számol be az EP

Folyamatosan korrupt módon használták az Európai Unió pénzét hivatalnokok, így duplájára nőtt a tagországok kohéziós alapjából történő pénzfelvétel –írja az MTI. Az agrárpénzek is folyamatosan szabálytalanul kerülnek emberekhez, például olyan narancsültetvényekre, vagy szarvasmarha telepre vettek fel támogatást, mely nem létezik.
 
 

Az MTI arról is tudósít, hogy az EU legszegényebb régióinak szánt felzárkóztatási támogatásaiból 109 százalékkal nagyobb mennyiségű pénzt vettek fel illegitim módon idén, mint egy évvel ezelőtt, ez nagyjából 1,2 milliárd euró,tehát 330 milliárd forint, statisztikailag ez minden ötödik felvett euró után egy eurónyi csalást jelent.

Ugyan ennyi euróval károsították a KAP-ra szánt alapot is – tudósít az EP holapja. Ennek kétharmadában Görögország, Bulgária, Olaszország, Spanyolország, Románia és Lengyelország a vétkes. Ez majdnem egy negyedével több mint 2008-ban, egész pontosan 23 százalékkal. Az ügyeskedők úgy csaltak, hogy például Szicíliában narancsültetvényre, Szlovéniában szarvasmarha telepre vettek fel uniós pénzeket, holott ezek a beruházások csak papíron léteztek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu