2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Növény

Ilyen még nem volt Európában: egyedülálló vetőmagcsávázási központ nyílik

A Corteva Agriscience bejelentette, hogy jövőre megnyitja a délnyugat-franciaországi Aussonne városában az új Vetőmagcsávázási Technológiai Központját. Az épület Európában az első, a világon pedig a harmadik ilyen létesítmény lesz.
 
 

A központ az európai gazdálkodóknak fog segítséget nyújtani abban, hogy a legjobb növekedési feltételeket tudják biztosítani a növények számára a kezdetektől egészen a sikeres betakarításig. A központ másik fő tevékenysége a kiterjedt tudományos beruházásokkal támogatott termékfejlesztés lesz, amely új megoldásokkal segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy meg tudjanak felelni a folyamatosan változó mezőgazdasági ágazat kihívásainak, derült ki a cég sajtóközleményéből.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Corteva Agriscience nemrég bejelentette, hogy hosszútávú, európai szintű, kizárólagos stratégiai kereskedelmi megállapodást kötött a Pro Farm Technologies nevű céggel, amelynek keretében közösen fejlesztik és forgalmazzák majd a biológiai vetőmagcsávázó termékek új sorozatát.

Mivel a vetőmagcsávázási technológiák a vetőmag közvetlen kezelésével, nem pedig a szántóföldön történő alkalmazásával járnak, ezzel hozzájárulhatnak a mezőgazdaság környezeti lábnyomának csökkentéséhez

- mondta Andre Negreiros, a Corteva Agriscience Európa Vetőmagcsávázási Technológiai Központjának vezetője.

A Corteva Agriscience a Vetőmagcsávázási Technológiai Központ építéséről szóló hírt az Euroseeds október 13-15-e között Stockholmban tartandó éves kongresszusa előtt hozta nyilvánosságra. Az évente szervezett rendezvényen, amelyen a megvitatandó témák között az EU vetőmag-szabályozása, az ökológiai gazdálkodás és a növényegészségügyi szabályozás is szerepel, a cég több száz más résztvevővel együtt lesz jelen.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu