2020. július 14. kedd Örs, Stella

Hírek - Növény

Kettészakad az ország: ezt a térségét nem kíméli majd az egész napos eső

Több hullámban érkezik a csapadék kedden az ország felé. Míg északon a tartós eső lesz a jellemző, addig délen eleinte záporok, zivatarok alakulnak ki, és csak este érkezik meg az igazi eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt. A hőmérséklet szintén két részre osztja majd az országot, van ahol 11-16, másutt pedig 17-23 fok között várható.
 
 

Kedden megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek majd az egybefüggő felhőrétegben - írja a met.hu. Többfelé, több hullámban lehet csapadék: északon tartós eső, míg délebbre eleinte záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki, majd a kora esti óráktól ezeken a vidékeken is az eső lesz a jellemző. A déli szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, de az Észak-Dunántúlon az északi, északkeleti szél fog megerősödni. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11, 16, míg délebbre 17, 23 fok között várható.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

<b>{KAPCSOLODO-17471}</b>Ahogy azt már tegnap megírtuk Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu