2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Növény

Koronavírus: duplájára emelkedett a fertőzött idénymunkások száma a brit gazdaságban

134-re emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma abban az angol gazdaságban, amelyet két hete zártak le a hatóságok. Az AS Green & Co. Herefordshire térségében található gazdaságában kétszáznál is több, jobbára kelet-európai vendégmunkás dolgozik. A családi vezetésű vállalkozás Nagy-Britannia egyik legnagyobb brokkoli-, lóbab- és tűzbabtermesztője.
 
 

Két hét alatt majdnem a duplájára emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma az AS Green & Co. a Herefordshire térségében található Mathon település közelében levő gazdaságában, írta meg a Gloucestershire Live. Július közepén a gazdaságban alkalmazott kétszáznál is több, jellemzően kelet-európai vendégmunkás közül még csak 73-nak volt pozitív a koronavírus-tesztje.

A Hereford megyei tanács és az egészségügyért és szociális ellátásért felelős minisztérium (Department of Social Health and Care - DHSC) Public Health England (PHE) nevű szervezete bejelentette, hogy folytatják a rendszeres tesztelést a helyszínen, valamint biztosítják az önkéntes karanténba kényszerültek élelmiszerrel és egyéb alapvető ellátmányokkal való ellátását is.

A hatóságok emellett azt jelentették, hogy a gazdaság néhány alkalmazottja már letöltötte a karanténra kiszabott időt, így ők visszatérhetnek a korábbi feladataikhoz, de akár el is hagyhatják a gazdaságot. A helyi lakosság aggályait megnyugtatandó, a hatóságok azt is közölték, hogy annak a kockázata, hogy a fertőzés kiszabaduljon a gazdaságból, kifejezetten alacsony.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu