2020. október 29. csütörtök Nárcisz

Hírek - Növény

Ma sem fog kelleni a hólapát, inkább a széldzsekire és az esőkabátra lesz szükség

Az éjszaka folyamán az ország nagyobb részén felhős, csapadékos időszakra lehetett számítani. Az esős, felhős idő nap közben is ki fog tartani, bár néhol ki fog sütni a nap. Az országra északnyugati szél lesz jellemző, helyenként erős lökésekkel. Szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat.
 
 

Az éjszaka folyamán az ország nagyobb részén felhős volt az ég. A nyugati megyékben és a Tiszántúlon csökkent a felhőzet, és főleg az utóbbi tájakon pára, köd is képződhetett, olvasható a met.hu oldalán. Ez a csapadéksáv reggelig a középső országrészig juthatott el, esőt és a hegyekben esetleg havas esőt okozva. A reggeli órákban már mérsékelt lesz a légmozgás. A nap során a Békéscsaba-Salgótarján vonal szélesebb sávjában borult idő várható kisebb esővel, máshol a felhőátvonulások és záporok mellett napsütésre is van esély. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén ismét kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, fagy a hosszabb ideig derült, szélcsendes északkeleti tájakon lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Kép forrása: Getty Images

A Tiszántúlon és a Zemplén térségében sok lesz a felhő, további, de már lassan szűnő esővel, másutt több-kevesebb napsütés várható. Délutántól nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estétől a Dunántúlon már újra lehet eső. Szerda éjszaka ez a csapadékzóna kelet felé kezd el terjeszkedni, miközben gyengül is, az átmenetileg kevésbé felhős keleti tájakon pára, köd képződhet. Szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Estig a Délnyugat-Dunántúl és északkeleti tájak kivételével nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, szerda éjszakától azonban már csak erős széllökések lesznek várhatóak.

A met.hu előrejelzése szerint a szerdai nap során a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ugyan éjszaka a keleti, északkeleti tájakon helyenként sűrű köd képződhetett, de délelőttre javulni fognak a látási viszonyok. A hajnali és a reggeli órákban az eső mellett a hegyvidéki területeken, így a Pilis, a Börzsöny, a Heves-Borsodi-dombság és a Mátra térségében vegyes formájú csapadék is hullhat, igaz csak jelentéktelen mennyiségben.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu