Meglepő hírek érkeztek a magyar gabonapiacról: ez történik valójában az ágazatban

Meglepő hírek érkeztek a magyar gabonapiacról: ez történik valójában az ágazatban

MTI
Az elmúlt két és fél hónapban az állam egyszer sem élt a gabona-elővásárlási jogával. A kormány még március elején határozatban hirdette ki, hogy május 15-ig minden, Magyarország területéről külföldre kivinni kívánt búzát, rozst, árpát, zabot, kukoricát, szójababot és napraforgót előzetesen be kell jelenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ha az exportra szánt mennyiség veszélyezteti a magyarországi ellátást, az állam megveszi a felkínált gabonát - írja szombati számában a Népszava az Agrárminisztérium tájékoztatása alapján. A rendelkezés bevezetése óta összesen mintegy hárommillió tonna termény exportját jelentették be. A korábbi évek azonos intervallumában is ennyit vittek ki, nem volt indokolt az elővásárlási jog gyakorlása - közölte a minisztérium. A bejelentési kötelezettséget nemrég július közepéig meghosszabbították.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?