2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Növény

Megnyitotta első hazai növénynemesítő állomását a Dow AgroSciences

Szegeden adta át új, növénynemesítő állomását az amerikai Dow AgroSciences; az új központot mintegy 600 millió forintból hozták létre 50 százalékos uniós támogatás mellett - hangzott el a keddi avató ünnepségen, a város melletti Logisztikai Parkban.
 
 

Botka László (MSZP) polgármester az eseményen elmondta: a cég ezzel 21 új munkahelyet teremtett a város ipari parkjában, melyben mostanra csaknem 630-an dolgoznak. Erdei Imre, a Dow AgroSciences Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: kollégáik alapvető kutatás-fejlesztéssel foglalkoznak majd Szegeden, a kukoricára és napraforgóra koncentrálva. Kelet-Közép-Európában egyedül Magyarországon van jelen a cég. A Dow AgroSciences Magyarország Kft. több mint 50 munkatársat foglalkoztat. A növényvédőszer-, illetve vetőmag kereskedelmi részlege Budapesten található, két kutató-fejlesztő állomásából az egyik Szolnokon a másik pedig mostantól Szegeden.

A vezető elmondta: a cégnél fenntartható kémiai és biológiai megoldásokat fejlesztenek. A termesztett növények teljesítményének növelésére koncentrálnak a növények genetikai tulajdonságainak javításával, valamint a kártevők elleni hatékony megoldásokkal. Európában konvencionális, génmódosítás nélküli nemesítést végeznek, három növénykultúrában (kukorica, napraforgó, repce)

Ehhez a legmodernebb nemesítési módszerek és innovatív technológiákat alkalmaznak. A cégnek 8000 alkalmazottja van, és a világ összes mezőgazdasági tevékenységet folytató országával kapcsolatban van. A munkatársak csaknem negyede a kutatás-fejlesztéssel foglalkozik. A vállalatcsoport globálisan 40 termelő bázissal rendelkezik, elsősorban Észak- és Dél Amerikában és Európában. Éves forgalma tavaly 7,12 milliárd dollár volt.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu