Most érkezett a hír: 58 ezer tonnányi gabona hagyta el Ukrajna kikötőit

Most érkezett a hír: 58 ezer tonnányi gabona hagyta el Ukrajna kikötőit

agrarszektor.hu
Három hajónyi gabonaszállítmány indult útnak Ukrajnából. A török külügyminisztérium közlése szerint két hajó a csornomorszki kikötőből, egy pedig az odesszaiból távozott. A három hajóból egy Írországba, egy Nagy-Britanniába, egy pedig Törökországba tart.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Három hajón, összesen 58 ezer tonnányi kukoricaszállítmány indult útnak Ukrajnából, közölte a török külügyminisztérium. Az újrainduló szállításokat felügyelő Isztambuli Koordinációs Tanács szerint két hajó a csornomorszki kikötőből, egy pedig az odesszaiból távozott - írta meg a 444.hu a Reuters értesülései alapján. Mint fogalmaztak, az egyik hajó Írországba, a másik Nagy-Britanniába, a harmadik pedig Törökországba tart.

Ukrajna orosz inváziója óta augusztus elsején indult útnak először gabonaszállító teherhajó az ország egy kikötőjéből, korábban ugyanis az orosz hadiflotta blokkolta a kereskedelmi forgalmat, ezzel komoly élelmiszerválságot okozva a világban. Ukrajna - Oroszország mellett - a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre, az innen érkező kínálat kiesése ezért nagyon megemelte a gabona világpiaci árát, tovább fokozva az élelmiszerválság negatív hatásait. A háború kezdete óta nagyjából 20 millió tonna gabona ragadt az ukrán kikötőkben. A helyzetet végül török közvetítéssel sikerült megoldani, az első gabonaszállítmány útnak indulásáról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?