Óriási fordulat jön az időjárásban hétvégén: ilyen is rég volt már

Óriási fordulat jön az időjárásban hétvégén: ilyen is rég volt már

MTI
A hét elejéhez képest mérséklődik a hideg a hétvégére. Egyes helyeken 10 Celsius-fok feletti maximumok is lehetnek. Borús és napsütéses idő egyaránt lesz, számottevő csapadék vasárnap estig nem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzésében.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult, a Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A szél több helyen élénk, a Dél-Alföldön és a hegyekben erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délkeleten a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A nappali maximumok többnyire 5 és 11 fok között alakulnak, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb idő valószínű.

Szombaton hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor főleg a főváros környékén, az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön felhősebb lehet az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg északkeleten néhol előfordulhat szitálás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön várhatók ködfoltok. Napközben az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható, a késő délutáni, esti óráktól viszont nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43