2021. július 25. vasárnap Kristóf, Jakab

Hírek - Növény

Perzselő forróság jön, érkezik a 38 fok: itt a friss előrejelzés a jövő hétre

Tovább fokozódik a kánikula, a jövő hét első felében többfelé 35 foknál is melegebb lesz. Enyhülés csak valamikor csütörtök este, péntek tájékán érkezhet.
 
 

Nem tágít a hőség, sőt hétfőtől tovább fokozódik a forróság, egyre több helyen elérjük, sőt meg is haladjuk a 35 fokot, a legmelegebb tájakon 37-38 fok is lehet - írja az Időkép. A hajnalok is egyre kevésbé hoznak felfrissülést, a minimumok nagy területen 20 fok fölött maradnak. A forróság mellé továbbra is sok napsütés, nagyon erős UV-sugárzás fog társulni. Valamivel több gomolyfelhő hétfőn lehet fölöttünk, akkor elszórtan, kedden és szerdán csak néhol alakulhat ki frissítő zápor, zivatar. A légmozgás viszont többfelé lesz majd élénk, néhol erős, ez némileg enyhíthet a forróságon.

Forrás: Időkép
Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A nagy melegben fontos, hogy figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, kerüljük az alkoholos és magas cukortartalmú italok fogyasztását. A leégés megelőzése érdekében 11 és 15 óra között célszerű kerülni a közvetlen napfényt, illetve szalmakalapot, napszemüveget viselni. Kedd éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben, ez várhatóan meg lesz hosszabbítva.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu