Rangos elismerést kap Bálint gazda

MTI
Idén a Bálint gazdaként ismert Bálint György kapja a Magyar Szabadságért díjat életútja és értékmegőrző tevékenysége miatt. A kertészmérnök Gödöllőn veheti át az elismerést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Szabadság Napja Alapítvány által alapított Magyar Szabadságért-díjat idén Bálint György, ismertebb nevén Bálint gazda veheti át életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül - írja közleményében az alapítvány. A Magyar Szabadságért díjat olyan személyek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, demokratikus fejlődéséhez, valamint a magyar kultúra megőrzéséhez és továbbviteléhez. A 2000-ben alapított elismerést minden évben a magyar szabadság napján, június utolsó szombatján adják át Gödöllőn, a szovjet csapatok 1991. június 19-i kivonulására emlékezve. 

Bálint György 1919-ben Gyöngyösön született, gazdálkodó hagyományokkal rendelkező középbirtokos családban. 1941-ben a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián kertészmérnöki oklevelet szerzett. Munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba vitték. A vészkorszakot családjából csak ketten élték túl a nővérével.1948-ban elvették a családi birtokaikat, kuláklistára került.

Egy évvel később mezőgazdasági mérnökként újabb diplomát szerzett, és kutatóintézetekben, állami gazdaságoknál vállalt munkát, valamint agrárfolyóiratokat szerkesztett. Az 1990-es években aktívan politizált, és a második országgyűlési választásokon képviselőnek választották. Az Országgyűlésben is a mezőgazdasághoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozott.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58