Rossz tréfát űz velünk a március: előbb jó idővel kecsegtet, majd meggondolja magát

Rossz tréfát űz velünk a március: előbb jó idővel kecsegtet, majd meggondolja magát

MTI
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn mindenütt várható több-kevesebb napsütés, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, az Alpokalján és a Nyírségben meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 7-12 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön a köd feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. A minimumok kedden mínusz 4 és plusz 3, szerdán mínusz 3 és plusz 2, csütörtökön mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet kedden 10-15, szerdán 10-16, csütörtökön 12-18 fok között valószínű.

Pénteken észak felől hidegfront felhőzete húzódik az ország fölé. Ebből több helyen lehet esőre, záporesőre és - főként a hegyekben - hózáporra számítani. Sokfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 4-13 fok között alakul a hőmérséklet, magasabb értékeket délkeleten mérhetnek.

Szombaton a front felhőzete elhagyja az országot, mögötte felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű hózápor. Nagy területen lesz élénk vagy erős a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcsértékek plusz 3 és 8 fok között várhatók.

Vasárnap napos időre van kilátás csapadék nélkül. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben hidegebb is lehet. Napközben plusz 3-7 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?