Úttörő felfedezés: így lesznek finomabbak a spéci körülmények között nevelt növények

agrarszektor.hu
Skót tudósok elindítottak egy úttörő projektet, amely lehetővé teszi majd a beltéri és hidroponiás termelést folytató gazdálkodóknak, hogy ők maguk határozhassák meg a növénytermesztés számára legjobb körülményeket. Így kevesebb lesz az elpocsékolt erőforrás, és a termelékenység is növelhető.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Grobotic Systems nevű start-up és a Strathclyde-i Egyetem Fraunhofer Alkalmazott Fotonikai Központjának lézeres szakemberei közösen kezdtek dolgozni a speciális növénytermesztő fülkéken. A cél az, hogy a gazdák maguk találhassák mega növénytermesztés számára szerintük legideálisabb környezeti körülményeket, ezáltal minimalizálják az elpocsékolt erőforrásokat és növeljék a termelékenységet, adta hírül a skót hírportál, a The National.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az már régóta ismert tudás, hogy a különböző hullámhosszú vagy színű fények hatással vannak a növények növekedésére, ízére, tápanyag-tartalmára, de még a gyógyhatásaira is. Arról viszont még nincsenek beható ismereteink, hogy milyen színű fények befolyásolják ezeket a tulajdonságokat.

A Grobotic Systems által elkészített fülkékben egy pontosan beállítható fényű, fényerejű ledsor lesz, ami lehetővé teszi a gazdáknak, hogy kísérleteket végezhessenek a különféle fényekkel, hogy megtalálhassák a növényeik számára a leghatékonyabb fénytartományt, vagy fénytartományokat. A Fraunhofer Alkalmazott Fotonikai Központ csapata fogja megalkotni azt a csúcstechnológiás beépített képalkotó rendszert, amely képes lesz mérni a növények növekedését és minőségét az eljárás során.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33