2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Növény

Úttörő felfedezés: így lesznek finomabbak a spéci körülmények között nevelt növények

Skót tudósok elindítottak egy úttörő projektet, amely lehetővé teszi majd a beltéri és hidroponiás termelést folytató gazdálkodóknak, hogy ők maguk határozhassák meg a növénytermesztés számára legjobb körülményeket. Így kevesebb lesz az elpocsékolt erőforrás, és a termelékenység is növelhető.
 
 

A Grobotic Systems nevű start-up és a Strathclyde-i Egyetem Fraunhofer Alkalmazott Fotonikai Központjának lézeres szakemberei közösen kezdtek dolgozni a speciális növénytermesztő fülkéken. A cél az, hogy a gazdák maguk találhassák meg a növénytermesztés számára szerintük legideálisabb környezeti körülményeket, ezáltal minimalizálják az elpocsékolt erőforrásokat és növeljék a termelékenységet, adta hírül a skót hírportál, a The National.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az már régóta ismert tudás, hogy a különböző hullámhosszú vagy színű fények hatással vannak a növények növekedésére, ízére, tápanyag-tartalmára, de még a gyógyhatásaira is. Arról viszont még nincsenek beható ismereteink, hogy milyen színű fények befolyásolják ezeket a tulajdonságokat.

A Grobotic Systems által elkészített fülkékben egy pontosan beállítható fényű, fényerejű ledsor lesz, ami lehetővé teszi a gazdáknak, hogy kísérleteket végezhessenek a különféle fényekkel, hogy megtalálhassák a növényeik számára a leghatékonyabb fénytartományt, vagy fénytartományokat. A Fraunhofer Alkalmazott Fotonikai Központ csapata fogja megalkotni azt a csúcstechnológiás beépített képalkotó rendszert, amely képes lesz mérni a növények növekedését és minőségét az eljárás során.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu