Vasárnap bármi megtörténhet: országszerte több figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt

Vasárnap bármi megtörténhet: országszerte több figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt

MTI
Hidegfront érkezik: vasárnapra országszerte adtak ki figyelmeztetést a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt is. Ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is, figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésében az OMSZ azt írta, hogy északnyugat felől érkezik a hidegfront. Emiatt előbb a nyugati, éjszaka már a középső megyékben is, vasárnap napközben keleten, északkeleten várhatók zivatarok, amelyekhez viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, lokálisan felhőszakadás (20-30 milliméternyi csapadékkal) és kisméretű jég társulhat.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Az OMSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy a Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül alakul. A hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?