2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Növény

Volt értelme a tiltakozásnak: az Austria Juice is beadta a derekát

A Döhler Kft.-vel kötött megállapodás után tegnap délután megállapodás született a demonstráló gazdák és az Austria Juice, valamint a Rauch Kft. között is. Mától ők is 20 forintot adnak a léalmáért. Már csak egy felvásárló vonakodik.
 
 

Tegnap délután hosszú tiltakozást és tárgyalást követően a legnagyobb almafeldolgozó is jobb belátásra tért, és megadta a termelők által követelt kilónkénti 20 forintos összeget az ipari almáért. Elsőként a viszonylag kis feldolgozói kapacitással bíró Döhler Hungária Kft. döntött így, majd a legnagyobb hazai felvásárló, az Austria Juice is beadta a derekát, és hasonló lépésre szánta el magát a Rauch Kft. is. Az Austria Juice bejelentette, hogy augusztus 30-ától az ipari almát nettó 20 Ft/kg áron, a rezisztens fajtákat pedig 22 forintos áron vásárolja fel azoktól, akikkel szerződést kötött. A Rauch Kft. szintén ma reggel óta veszi át az almát ezen az áron.

Két osztrák nagyvállalkozás tehát már változtatott a magatartásán, a mátészalkai, magyar magántulajdonban lévő ESZAT Kft. viszont tegnap estig nem nyilatkozott pozitívan. A tüntető gazdák kilátásba helyezték: ha a cég ma reggel sem hirdet elfogadható átvételi árat, akkor a demonstráció az üzem előtt tovább folytatódik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu