Az egyes állatbetegségek felszámolására és az ellenük való védekezésre irányuló nemzeti programok 2023. évi finanszírozásáról

A Magyar Államkincstár 47/2023. (VIII. 28.) számú KÖZLEMÉNYE a 46/2023. (VIII. 18.) AM rendelet alapján az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2023. évi finanszírozásának szabályairól

I. A támogatás jogszabályi alapja

Az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2023. évi finanszírozásának szabályairól szóló 46/2023. (VIII. 18.) AM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet) alapján – figyelemmel a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások eljárási rendjéről szóló 2022. évi LXV. törvény (a továbbiakban: KAP törvény) rendelkezéseire – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a vármegyei kormányhivatalok, valamint a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség (a továbbiakban együtt: kedvezményezett) vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulást igényelhet a támogatási rendelet 2. §-ában meghatározott nemzeti programok keretében elvégzett bizonyos – a támogatási rendeletben meghatározott – tevékenységek, szolgáltatások költségei tekintetében.

II. A kedvezményezett nyilvántartási kötelezettségei

1.) Kérelmet csak azon kedvezményezett nyújthat be, aki/amely a KAP törvényben foglalt alábbi nyilvántartásba vételi kötelezettségének eleget tett. Az elektronikus kapcsolattartási kötelezettségre tekintettel a KAP törvény 21. § (2) bekezdése alapján a kérelem benyújtásához a kedvezményezettnek „kérelemre nyilvántartásba vett” besorolású kedvezményezettként kell szerepelnie a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által vezetett Kedvezményezetti Nyilvántartási Rendszerben (a továbbiakban: KNYR).

2.) Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kedvezményezett nyilvántartásba vételére, valamint a nyilvántartásba vett adatokra vonatkozó változás-bejelentési kötelezettségének teljesítésére az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben történő nyilvántartásba vétel és változás bejelentés szabályairól szóló 12/2023. (II. 1.) számú Magyar Államkincstár Közlemény (elérési útvonal: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/12-2023-ii-1-szamu-kincstar-kozlemeny) rendelkezései irányadóak.

A Kincstár a kérelmek ügyintézését részben a KNYR-ben szereplő adatok alapján végzi, ezért kérjük, fordítson kiemelt figyelmet arra, hogy a Kincstár KNYR-ben szereplő adatai naprakészek legyenek, és tegyen eleget a nyilvántartáshoz kapcsolódó változás-bejelentési kötelezettségeinek is.

3.) Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy a Kincstár által üzemeltetett elektronikus kérelemkitöltő felületen évente egyszer kötelező a KNYR-ben nyilvántartott adatokat érintő adategyeztetés.

Az adatok ellenőrzésének szükségességét az elektronikus kérelemkitöltő felületen a belépéskor megjelenő figyelmeztető üzenet jelzi. Amennyiben a kedvezményezett számára az éves adatellenőrzés elvégzése szükségessé válik, akkor annak a felületen részletezett módon történő teljesítéséig kérelembenyújtás nem lehetséges, kizárólag az adatok helyesbíthetőek, javíthatóak és a kedvezményezetti nyilvántartási ügyek intézhetőek. Az ellenőrzés elvégzése nélkül a kérelem benyújtása nem lehetséges.

Nem szükséges adategyeztetés, ha a kedvezményezett:

  • 2023. január 1-jét követően kérelmezte a KNYR-be történő nyilvántartásba vételét;
  • 2023. január 1-jét követően már nyújtott be a KNYR-be adatok módosítása iránti
    kérelmet.

Az adatellenőrzést a kedvezményezett az erre vonatkozó nyilatkozat vagy a kedvezményezetti nyilvántartási adatait módosító kérelem ügyfélkapus (a Kormány által biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatással elérhető) azonosítást követő benyújtásával végezheti el.

További részletek: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/47-2023-viii-28-szamu-kincstar-kozlemeny

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.