2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Hírek - Piac

Brit vezér kerül a Syngenta Magyarország élére

Matthew Pickard lett a Syngenta Magyarország ügyvezető igazgatója augusztus elsejétől. A brit szakember eddig a cég skandináv egységének vezetője volt. A magyarországi vállalat eddigi ügyvezető igazgatója, Czigány Tibor a Syngenta afrikai divíziójában folytatja pályafutását.
 
 

Matthew Pickard magyarországi kinevezéséig a Syngenta skandináv kereskedelmi egységének vezetőjeként dolgozott. Irányításával jelentős előrelépést ért el a vállalat az északi régió növényvédelmi és vetőmagpiacán. A brit szakember 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, az eltelt 18 évben több fontos pozíciót töltött be Európában és Afrikában. A Syngenta Magyarország új vezetője szakmai pályafutását az értékesítésben kezdte, továbbá közreműködött a Cheeroke brit és a Seguris uniós piacra történő bevezetésében is. Emellett az ő nevéhez fűződik több új üzleti egység megalapítása Afrikában, valamint a közép-európai gabona marketingstratégia kimunkálása.


Matthew Pickard első hazai sajtóbeszélgetését az agrárszektor.hu-nak ígérte, az exkluzív bemutatkozó interjúval hamarosan jelentkezünk!

Magyarország a globális vállalatunk számára kifejezetten fontos ország, ahol komoly eredményeket értek el munkatársaim a növényvédelmi megoldások és vetőmagok értékesítésében és olyan előremutató kezdeményezések kimunkálásában, mint például a nemzetközi figyelmet felkeltő ContivoTM mezőgazdasági szaktanácsadási program, amelyet ma már 400 ezer hektáron használnak a gazdálkodók. Nagyon kíváncsi vagyok Skandináviában „egzotikusnak” számító növényfajokra, mint például a napraforgó, amely itt meghatározó jelentőségű

- mondta Matthew Pickard.

A Syngenta Magyarország eddigi vezetője, Czigány Tibor a vállalat afrikai régiójában, Zambiában folytatja a karrierjét. Itt a kereskedelmi egység vezetésén túl felelős lesz a Syngenta itt működő kutatás-fejlesztési részlegéért, farmjaiért.

A vállalat 5 évvel ezelőtt Mezőtúron adta át legnagyobb európai vetőmagüzemét. A 13,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az itt előállított kukorica vetőmagokkal a Kelet-Európától Franciaországig szinte egész Európát ellátják. Nem utolsósorban Magyarország biztosítja azt a tekintélyes mennyiségű napraforgó-vetőmagot is, amelyekkel a belföldi gazdaságok mellett környező országok és Európa termelői gazdálkodnak. Az országban ezeken kívül fontos kutató-fejlesztő tevékenység is zajlik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu