2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Piac

Csányi gigacége a vetéstől a szárításig most már mindent lefed

A terményszárítás területére is betört a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó KITE Zrt. A nádudvari agrárintegrátor cég egy, a biztonságot és hatékonyságot javító precíziós terményszárítási technológiát is értékesít mostantól partnerhálózatában.
 
 

A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – áll a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. közleményében. A szemestermény szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció az agrárintegrátor cég precíziós gazdálkodás programjának részét képezi.

A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. Eredménye az egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A precíziós gazdálkodást csakis komplexen lehet vizsgálni, márpedig a növénytermesztés folyamata nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a Videokontrollra alapozott precíziós terményszárítás – mondta el a megállapodás kapcsán Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését – ismertette a részleteket Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök, a Videokontroll egyik fejlesztője.

Az első, második és harmadik generációs Videokontroll fejlesztésén a 80-as évek elején Speiser Ferenc a Debreceni Egyetem munkatársaival közösen dolgozott. Az akkori technológiát harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként fejlesztették tovább, és kidolgozták a precíziós szárítás technológiáját.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben