Kémsztori bontakozik ki egy agrárszoftver körül

agrarszektor.hu
A handelsblatt.com értesülése szerint kémkedéssel vádolnak egy kínai származású, volt Monsanto-alkalmazottat Amerikában. Akkor csaptak le rá, amikor mezőgazdasági szoftverekkel a táskájában beszállni készült a repülőgépbe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jól ismert amerikai vegyipari konszern, a Monsanto egyik korábbi, kínai származású alkalmazottját csütörtökön fogták el Washingtonban. A férfit ipari titkok kicsempészésének kísérletével vádolják. A 42 éves Haitao Xiang csaknem 10 éven át, 2008 és 2017 között dolgozott az óriáscégnél, és azelőtt vált ki a kötelékéből, hogy a vállalat a német Bayer tulajdonába került. A repülőtéren már szövetségi nyomozók fogadták, és még mielőtt a gép fedélzetére szállhatott volna, feltartóztatták - közölte a washingtoni ügyészség. Mint kiderült, a gyanú megalapozott volt: Haitao Xiang  a Monsanto tulajdonát képező, mezőgazdasági szoftvereket tartott magánál.

Az amerikai vegyipari konszern 2018 nyarán került a Bayer tulajdonába. A cég nemcsak a növényvédő szerek, hanem vetőmagok piacán is meghatározónak számított, valamint élen járt a gazdálkodást támogató szoftverek fejlesztésében is.

Nyitókép: content.linkedin.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03