2022. január 18. kedd Piroska

Hírek - Piac

Kémsztori bontakozik ki egy agrárszoftver körül

A handelsblatt.com értesülése szerint kémkedéssel vádolnak egy kínai származású, volt Monsanto-alkalmazottat Amerikában. Akkor csaptak le rá, amikor mezőgazdasági szoftverekkel a táskájában beszállni készült a repülőgépbe.
 
 

A jól ismert amerikai vegyipari konszern, a Monsanto egyik korábbi, kínai származású alkalmazottját csütörtökön fogták el Washingtonban. A férfit ipari titkok kicsempészésének kísérletével vádolják. A 42 éves Haitao Xiang csaknem 10 éven át, 2008 és 2017 között dolgozott az óriáscégnél, és azelőtt vált ki a kötelékéből, hogy a vállalat a német Bayer tulajdonába került. A repülőtéren már szövetségi nyomozók fogadták, és még mielőtt a gép fedélzetére szállhatott volna, feltartóztatták - közölte a washingtoni ügyészség. Mint kiderült, a gyanú megalapozott volt: Haitao Xiang  a Monsanto tulajdonát képező, mezőgazdasági szoftvereket tartott magánál.

Az amerikai vegyipari konszern 2018 nyarán került a Bayer tulajdonába. A cég nemcsak a növényvédő szerek, hanem vetőmagok piacán is meghatározónak számított, valamint élen járt a gazdálkodást támogató szoftverek fejlesztésében is.

Nyitókép: content.linkedin.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!