2019. június 25. kedd Vilmos

Hírek - Piac

Lassan emelkedő műtrágyaárak

A műtrágyaárak a földgáz árának emelkedésével együtt lassacskán felfelé kúsznak. Mivel a kereslet mérsékelt és a térségbeli gyártók termelőkapacitásai nőnek, összességében nem kell drasztikus drágulásra számítani. Az alábbiakban az Agrárgazdasági Kutató Intézet számait foglaljuk össze, beleértve egyéb inputokat is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián neves szakértők részvételével külön szekció foglalkozik azzal, milyen műtrágyaárakra és piaci trendekre számíthatnak a hazai termelők, illetve milyen új termékekkel és technológiákkal növelhetik műtrágyázásuk hatékonyságát. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Az egy évvel korábbi azonos időszakhoz viszonyítva mintegy 25 százalékkal visszaesett a felvásárolt műtrágyavolumen. A legnagyobb igény a mészammon-salétrom (MAS) iránt volt ebben a hónapban is, ezzel szemben az ammónium-nitrát (AN) forgalma a MAS értékesített mennyiségének a 10 százalékát sem érte el. Az értékesítési árak a műtrágyafélék iránti mérsékelt kereslet ellenére is emelkedtek az előző hónaphoz képest (enek hátterében a földgáz áremelkedése áll - a szerk.), az árnövekedés 1-12 százalék közötti volt. Az előző év azonos időszakához képest is emelkedtek az árak 6-12 százalékkal, az összetett műtrágyáké (MAS és NPK 15-15-15) a legnagyobb mértékben.

A mérsékelt igények hatására a növényvédő szerek értékesítési árai 2018 szeptemberében jellemzően stagnáltak. A mezőgazdasági alkatrészek beszerzése az egy évvel korábbi szinten alakult, az alkatrészforgalom 23,6 milliárd forintot ért el 2018 első hat hónapjában. Évek óta tendencia, hogy az év második és harmadik negyedévében a legnagyobb az alkatrészek iránt a kereslet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu