2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Piac

Megakonferencia Budapesten - Több ezer embert várnak

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Vetőmag Szövetség világkongresszusát 2017-ben. Az ágazat legnagyobb rendezvényén várhatóan csaknem kétezer szakember venne részt a világ minden tájáról. A magyar Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezete már meg is kezdte az előkészítő munkát, mivel a világkonferencia lesz a legnagyobb nemzetközi rendezvény, amelyet eddig itthon rendeztek.
 
 

A vetőmag ágazat legnagyobb eseményét rendezik meg két év múlva Budapesten – jelentette ki Takács Géza, a magyar Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezetének elnöke. A Nemzetközi Vetőmag Szövetség világkongresszusa a legnagyobb hazánkban rendezett szakmai rendezvény, amelyre körülbelül kétezer embert várnak, ezért már meg is kezdték a szervezést. A hazai szövetségen belül külön bizottság foglalkozik ezzel a feladattal.

A világkonferenciát idén Lengyelországban – Krakkóban – tartották, jövőre pedig Uruguayban rendeznék. Előrejelzések szerint az európai cégek vezetői majd inkább a budapesti rendezvényen képviseltetnék magukat. A hatnapos konferencia a szakmai előadások mellett kapcsolatépítési lehetőségeket nyújt a résztvevőknek.

Magyarország 1938 óta tagja a Nemzetközi Vetőmag Szövetségnek. A hazai szervezetnek 817 tagja van, akik éves szinten 100 milliárd forintos árbevételt érnek el. Magyarország - Franciaország, Hollandia, az Egyesült Államok, Németország és Chile után - a hatodik legnagyobb vetőmag exportőr a világon. A szektorban tevékenykedő vállalkozások évente több mint 100 különböző fajból, csaknem 1500 fajta vetőmagot állítanak elő.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu