2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Piac

Pánik az atomenergia körül: szárnyalnak a szél- és napenergia cégek

Szárnyalásnak indultak a szél- és napenergia gyártók részvényei, miután elemzők a megújuló energiák iránti kereslet bővülését jósolják a japán katasztrófa után.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A legfőbb nyertesnek egyelőre a német Solarworld bizonyul, melynek részvényei 32 százalékot emelkedtek.

A múlt pénteki földrengést követő japán atomerőmű robbanások nem csak Japánban, de számos másik országban is aggodalmat keltettek a nukleáris energiák iránt. Angela Merkel német kancellár kedden bejelentette, hogy Németország három hónapra lekapcsolja az energetikai hálózatról az 1980 vége előtt üzembe helyezett hét atomreaktorát. Szakértők szerint azonban, ha Németországban az áram alaptermelését a jövőben csak kőszénből és barnaszénből fedeznék, az a villanyáram árának kilowattonként akár 3 centes drágulását idézné elő, a jelenlegi 23-ról 26-ra.

Eközben az Egyesült Államok Nukleáris Energia Intézetének (Nuclear Energy Institute - NEI) munkatársai az USA kongresszusánál igyekeznek lobbizni a támogatások fenntartása mellett, mondván, a japán katasztrófa körültekintő vizsgálata nélkül nem szabad hosszú távú döntéseket hozni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu