2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Piac

Székesfehérváron is kezdődik a napelemgyártás

Napelemek gyártását kezdi meg az év második felében a székesfehérvári Jüllich Glas Holding; az új üzletág létrehozását több mint egyéves kutató-fejlesztő munka előzte meg, megvalósításra pedig csaknem 3 milliárd forintot költött a vállalatcsoport - mondta a társaság tulajdonosa.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Jüllich Ádám tájékoztatása szerint a napelemek tervezéséhez, gyártásához szükséges tudás megszerzésére tavaly tavasszal egy 300 millió forint értékű kutatás-fejlesztési projektet indításával készült fel a vállalatcsoport. Megvalósításához az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében 184 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A beruházás keretében a Sóstó Ipari Parkban 13 ezer négyzetméter alapterületű üzemet épített. Az új üzemben egy év alatt legyártott napelemek 13,2 gigawattóra energia termelésére lesznek képesek. Ez az energiamennyiség 5-7 ezer háztartás teljes energiaellátására elegendő. A napelemgyártásban - az építészeti üveghez hasonlóan - a solar technológiák piacán is vezető szerepet akar szerezni a Jüllich Glas - mondta a cégcsoport tulajdonosa az MTI-nek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu