Több száz millió forintból épül termelői piac Zala megyében

Több száz millió forintból épül termelői piac Zala megyében

MTI
Minden település életében jelentős esemény egy piac, egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol találkozhat egymással a termelő és a vásárló. A piac fontos közéleti szerepet is betölt, ahol a találkozás mellett egészséges, biztonságos, helyben termelt élelmiszerek cserélhetnek gazdát - mondta Feldman Zsolt a zalaegerszegi Helyi Termelői és Kézműves Piac, valamint Göcsej Tudásközpont ünnepélyes alapkőletétele alkalmával.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a kormányzat támogatásával megvalósuló, 718 millió forintos piacbővítő beruházás kapcsán emlékeztetett: a helyben termelt élelmiszerre egyre nagyobb igény van, a termelői piacok létrehozása, felújítása pedig lehetőséget ad a kistermelőknek hogy a vásárlók számára vonzó, komfortos és korszerűen felszerelt környezetben árulhassák termékeiket, növelve a magyar áruk fogyasztását is. Ha hazait választunk, egyúttal sok ezer család megélhetését, valamint a munkahelyek megtartását támogatjuk, csökkentjük az importfüggőséget és emellett az ökológiai lábnyomunk is kisebb lesz - tette hozzá. 

Feldman Zsolt örömtelinek nevezte, hogy a zalai megyeszékhely nagy hangsúlyt fektetett az itt élő emberek népi hagyományokban gyökerező kulturális örökségének ápolására. Ez a beruházás a megvalósuló Göcsej Tudásközpont révén lehetővé teszi ugyanis a helyi és környékbeli portékák piacra jutása mellett a helyi, göcseji parasztgazdálkodás és kézművesség hagyományainak felélesztését, ápolását is, növelve ezzel Zalaegerszeg turisztikai vonzerejét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?