2021. április 22. csütörtök Csilla, Noémi

Hírek - Piac

Véghajrában a gazdák - Két hét van hátra az aratásból

Óriási eltéréseket tapasztalnak a gabonahozamokban a betakarítás félidejénél. Az idei aratás jó termést hoz, de a mennyiség elmaradhat a tavalyitól.
 
 

Az extrém időjárási körülmények jelentősen befolyásolták a termésmennyiséget, mert sok helyen károsította a gabonát a belvíz, a jég vagy az aszály. A búzánál például volt ahol hektáronként 3,1 és 9,0 tonnás hozam is előfordult. A termés minősége jó, a búza mintegy 60 százaléka étkezési minőségű lehet – mondta Vancsura József, Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnöke.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!


A gazdálkodók az őszi búza és a repce betakarításának már több mint 50 százalékával végeztek, az árpa aratása pedig a végéhez közeledik. A termés mennyisége várhatóan 10-20 százalékkal lesz kevesebb az előző évinél. Így a korábbi előrejelzések helytállóak, de a hozamokról csak az aratás befejezése után lehet végleges adatokat mondani. Idén az aratás augusztus 1-re fejeződik majd be – közölte az elnök.


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu