2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Könnyítés a gazdáknak

agrarszektor.hu
Módosító törvényjavaslatot terjeszt be a vidékfejlesztési miniszter, ez alapján azt a 2007-es törvényt szeretnék módosítani, mely a halászati, mezőgazdasági és agrár-vidékfejlesztési intézkedéseket, eljárási kérdéseket és támogatásokat tartalmaz - tudta meg az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fazekas Sándor célja ezzel az, hogy tovább egyszerűsítsék, csökkentsék a gazdák adminisztrációs dolgait, illetve szeretnék ha az eljárások is felgyorsulnának. A javaslat alapján, a végrehajtásért felelős szervezet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) lesz.

A miniszter, mielőtt törvénymódosításra tett volna javaslatot, átvizsgálta az MVH eljárásait érintő előírásokat is, mert annak módosítását sem zárta ki a szaktárca. Ezen részletes átvizsgálások alapján jutott arra az álláspontra a miniszter, hogy az eljárási rend átfogó korrigálásához meg kell várni az unió közösségi jogszabályainak értelmében kötelező ÚMVP végrehajtásáról szóló értékelést.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a KAP reform, mely a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozik, az alapvető irányait és valószínűsíthető intézkedéseit figyelembe kell venni. Csak ezen faktorok figyelembevételével lehet javaslatokat, illetve módosító intézkedéseket tenni az intézményi és eljárásrend változtatására. A jelenlegi törvényjavaslat az ÚMVP céljaival és intézkedéseivel szinkronban van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31