Könnyítés a gazdáknak

agrarszektor.hu
Módosító törvényjavaslatot terjeszt be a vidékfejlesztési miniszter, ez alapján azt a 2007-es törvényt szeretnék módosítani, mely a halászati, mezőgazdasági és agrár-vidékfejlesztési intézkedéseket, eljárási kérdéseket és támogatásokat tartalmaz - tudta meg az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fazekas Sándor célja ezzel az, hogy tovább egyszerűsítsék, csökkentsék a gazdák adminisztrációs dolgait, illetve szeretnék ha az eljárások is felgyorsulnának. A javaslat alapján, a végrehajtásért felelős szervezet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) lesz.

A miniszter, mielőtt törvénymódosításra tett volna javaslatot, átvizsgálta az MVH eljárásait érintő előírásokat is, mert annak módosítását sem zárta ki a szaktárca. Ezen részletes átvizsgálások alapján jutott arra az álláspontra a miniszter, hogy az eljárási rend átfogó korrigálásához meg kell várni az unió közösségi jogszabályainak értelmében kötelező ÚMVP végrehajtásáról szóló értékelést.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a KAP reform, mely a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozik, az alapvető irányait és valószínűsíthető intézkedéseit figyelembe kell venni. Csak ezen faktorok figyelembevételével lehet javaslatokat, illetve módosító intézkedéseket tenni az intézményi és eljárásrend változtatására. A jelenlegi törvényjavaslat az ÚMVP céljaival és intézkedéseivel szinkronban van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31