Pofonegyszerű lesz pályázni a jövőben

agrarszektor.hu
A következő három évben, évente 300-300 milliárd forint, összesen 900 milliárd összegű Európai Uniós forrásra pályázhatnak a vállalkozások. Sikerre az a vállalkozás számíthat, amelyik adózó munkahelyet teremt, vagy tart meg - tájékoztat az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön, a Világgazdaság napilap által szervezett budapesti konferencián elmondta, a kormány stabil, a következő négy évre szóló, változatlan feltételű pályázati rendszert kíván teremteni a hét kiemelt területet tartalmazó Új Széchenyi-terv keretében, amely olyan egyszerűvé válik, hogy "a pályázati iparág akár feleslegessé is válhat".

A jelenlegi 22 féle hitel- és garanciaterméket egyszerűsíteni kívánja a kormányzat a január 15-én induló pályázati rendszerben. Három pályázati modellt vázolt fel az államtitkár: a kis összegű technológia-fejlesztési pályázat 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 1-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, a komplex technológia fejlesztés 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-100 millió forinttal támogatható, míg az egészségipar, vagy a zöldipar projektjeinél 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-200 millió forintos támogatáshoz juthatnak a pályázók. Azoknál a mega projekteknél, ahol a pályázatokon 30 százalékos támogatás intenzitás a feltétel, ott egy milliárd forint támogatás nyerhető el.

Az államtitkár megemlítette a kistérségek, városi önkormányzatok által elnyerhető versenyképességi pályázatot, amely komplex gazdaságfejlesztési programok, például ipari parkok fejlesztését segítő pályázatokat kívánja segíteni. Hozzátette azt is, hogy ezek a pályázatok például a komplex értéklánc, beszállítói lánc kiépítését szolgálhatják, a cél minden esetben a munkahelyteremtés.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31