Ellentmondásos pályázatok: az EU támogatja, az állam bünteti

agrarszektor.hu
Uniós támogatás az akác irtására, állami forrás a telepítésére - ilyen és ehhez hasonló visszásságokra hívja fel a figyelmet a Somogy Természetvédelmi Egyesület. A szervezet szerint ezeket a furcsaságokat fel kell számolni, csak így valósítható meg a vidékfejlesztés, a javaslatokat már eljuttatják a kormányhoz - írja a SomogyTV.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ellentmondásosak, hiányosak és egyes esetekben pedig kifejezetten abszurdak a pályázatok és az állami támogatások- mondja a Tömösváry Tibor, a Somogy Természetvédelmi Szervezet elnöke.

A civil szervezet elnöke szerint a kétharmados többséggel rendelkező kormánynak most adott a lehetőség, hogy felszámolja a több évtizede húzódó visszásságokat.

Az elnök szerint például szép sorba ültetett akácfák miatt nem fognak vidékre jönni emberek, ehelyett végre egy mederbe kellene terelni a vidékfejlesztési koncepciókat. .

A szervezet elnöke szerint előfordult már az is, hogy egy olyan munka miatt büntették meg őket a hazai hatóságok, amelyre 25 millió forintos uniós támogatást nyertek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31