Határidőre kell befejezni az NDP-s beruházásokat

agrarszektor.hu
Lezárult a cukorgyárak bezárását kompenzáló Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. A határozatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a napokban postázza az érintetteknek.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A támogatási határozatokhoz kapcsolódóan a 2010. áprilisban benyújtott kifizetési kérelmekre szeptemberben közel 200 millió forintot hagyott jóvá és fizetett ki az MVH. Az októberben benyújtott kifizetési kérelmek alapján jóváhagyott támogatási összegek folyósítása 2011 márciusában várható.


A beruházás megvalósítása, illetve elszámolása során a jogerős támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 90%-át teljesíteni kell. A beruházás megvalósítása határidőhöz kötött és határidő hosszabbításra nincs lehetőség!


A határidők változásáról szól a napokban megjelent minisztériumi rendelet. Ennek értelmében azon ügyfeleknek, akik a támogatási határozatukat 2010. november 30-a előtt vették kézhez, 2011. március 31-ig kell a beruházást megvalósítaniuk. A 2010. november 30-a után kézhez kapott határozatok esetében legkésőbb 2011. december 31-ig kell a támogatott tevékenységet megvalósítani.


Minderről részletes információ a Magyar Közlönyben megjelent 48/2010-es (XII.31.) minisztériumi rendeletben olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02