Március 16-ig lehet az országos tartalékból tejkvótát igényelni!

agrarszektor.hu
60 millió kilogramm közvetlen értékesítési és 60 millió kilogramm beszállítási tejkvótát oszthat ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), melyből 5-5 millió kilogrammot fiatal tejtermelők részére különítenek el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tejkvóta rendszer szabályozza a megtermelt nyerstej mennyiségét, ami egyéb piacszabályozási eszközökkel együtt garantálja a piaci egyensúly megteremtését és fenntartását. A kiosztott mennyiségek (egyéni kvóták) a tejtermelők tulajdonába kerülnek, akik azokkal a vonatkozó jogszabályok keretein belül szabadon rendelkeznek.
A közvetlen értékesítési kvóta a fogyasztóknak eladható mennyiséget, míg a beszállítási a felvásárlók számára értékesíthető mennyiséget jelenti. A kvótaév április 1-jétől a következő naptári év március 31-ig tart.

Azok a tejtermelők igényelhetnek tejkvótát, akik a 2009/2010 kvótaévben a kvótájukat túlteljesítették, vagy akik eddig nem rendelkeztek kvótával. Előbbi esetben a túlteljesítés mértékére, utóbbi esetben az ENAR nyilvántartásban megtalálható tejtermelő állatokra (egyedenként 7000 kg kvótára) nyújthatnak be igénylést a termelők.

A kérelmeket az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. címére (2101 Gödöllő, Pf.: 260) március 16-ig kell eljuttatni, s ezután a beérkezés sorrendjében az MVH dönt a kiosztásukról.

Az igénylés részletes feltételeit, valamint a benyújtandó nyomtatványt a 14/2011 (II.10.) MVH Közlemény tartalmazza, mely a www.mvh.gov.hu honlapon elérhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?