Bővülő lehetőségek a szőlészeti támogatást igénylőknek

agrarszektor.hu
A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és - átállítására vonatkozó rendeletmódosítás célja, hogy a gazdálkodók minél nagyobb arányban telepíthessenek új, versenyképesebb ültetvényeket. A pályázat feltételei a valós igényekhez igazodnak.

A rendeletváltozással több, már befejezett ültetvény-beruházás jut támogatáshoz. A szőlő szaporítóanyagok pedig mostantól kategóriánként megkülönböztetve kaphatnak majd támogatást. A jobb minőségű szaporítóanyag felhasználás elősegítésével az ültetvények termőképességén, hosszú távú egészségi állapotán lehet javítani - írja a Pályázatihírek.eu portál.

A jogszabályváltozással a támogatási előleg igénybevétele megszűnik, ezzel a lehetőséggel évről évre kevesebb termelő élt. Tovább növeli a rendelkezésre álló keret jobb kihasználását, hogy a támogatás végösszegét befolyásolja a betelepítendő terület átlagos lejtése is. A nagyobb lejtésből adódó telepítési többletköltségekhez a támogatási összegek jobban igazodnak.

Magyarország Nemzeti Támogatási Programján belül a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállításai támogatása mellett 2010-ben elindult egy másik - a borászati vállalkozások által már régen várt - intézkedés, a borászati gépek és berendezések beruházási támogatása is, melyre 2010. október 16 és 2011. március 31 között lehet pályázni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?