Ki lesz az ország legjobb hentesinasa? 3 nap és kiderül!

agrarszektor.hu
Mától országos döntőn derül ki, hogy ki lesz az ország legjobb hentesinasa, hivatalos néven húsipari termékgyártója. A verseny három napos, így 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet. Két hete a péktanoncok versenyeztek, közöttük tizenheten fel is szabadultak, év végi bizonyítványukba 100 százalékos teljesítmény és jeles osztályzat került - olvasható a Szakma Kiváló Tanulója verseny egyik szervezője, a Magyar Agrárkamara közleményében.

Ma kezdődik a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat második fordulója, melyben a hentestanulók - húsipari termékgyártók - mérik össze tudásukat. 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartanak elméleti, gyakorlati írásbeli és szóbeli megmérettetéseket.

Legutóbb két hete, a pékinasok országos döntőjére került sor Kapuváron. Nagyszerű eredményekkel zárult a pék Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 18 versenyzőből 17-en felszabadultak, vagyis az év végi bizonyítványukba 100%-os teljesítmény és jeles osztályzat kerül. A 18. (az egy, aki nem szabadult fel) versenyző is kérheti valamennyi modulból a versenyen elért eredményének beszámítását. Werli József a Pék Szövetség főtitkára - a versenybizottság elnöke - összefoglalójában kiemelte, hogy az idei évben kimagaslóan jól teljesítettek a versenyzők az eddigi évekhez képest (a mezőny egyöntetűen jól felkészített és jól felkészült volt) és egy nagyon jó hangulatú, remek versenyt zárhattunk. Köszönet a kapuvári Berg Gusztáv Szakiskolának és az Ambrózia Pékségnek! - olvasható a versenyek szervezőjének, a Magyar Agrárkamarának az összefoglalójában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?