Ki lesz az ország legjobb hentesinasa? 3 nap és kiderül!

agrarszektor.hu
Mától országos döntőn derül ki, hogy ki lesz az ország legjobb hentesinasa, hivatalos néven húsipari termékgyártója. A verseny három napos, így 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet. Két hete a péktanoncok versenyeztek, közöttük tizenheten fel is szabadultak, év végi bizonyítványukba 100 százalékos teljesítmény és jeles osztályzat került - olvasható a Szakma Kiváló Tanulója verseny egyik szervezője, a Magyar Agrárkamara közleményében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ma kezdődik a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat második fordulója, melyben a hentestanulók - húsipari termékgyártók - mérik össze tudásukat. 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartanak elméleti, gyakorlati írásbeli és szóbeli megmérettetéseket.

Legutóbb két hete, a pékinasok országos döntőjére került sor Kapuváron. Nagyszerű eredményekkel zárult a pék Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 18 versenyzőből 17-en felszabadultak, vagyis az év végi bizonyítványukba 100%-os teljesítmény és jeles osztályzat kerül. A 18. (az egy, aki nem szabadult fel) versenyző is kérheti valamennyi modulból a versenyen elért eredményének beszámítását. Werli József a Pék Szövetség főtitkára - a versenybizottság elnöke - összefoglalójában kiemelte, hogy az idei évben kimagaslóan jól teljesítettek a versenyzők az eddigi évekhez képest (a mezőny egyöntetűen jól felkészített és jól felkészült volt) és egy nagyon jó hangulatú, remek versenyt zárhattunk. Köszönet a kapuvári Berg Gusztáv Szakiskolának és az Ambrózia Pékségnek! - olvasható a versenyek szervezőjének, a Magyar Agrárkamarának az összefoglalójában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?