Összemérte erejét a Case IH és a John Deere szupernehézsúlyú traktora: videón az ütközet

agrarszektor.hu
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. járműparkja idén januárban bővült egy Case IH Quadtrac 620-as nehéz talajművelő traktorral. A vállalkozásnak volt már egy hasonló méretű, teljesítményű és specifikációjú John Deere 9620 RX-es egysége, így minden adott volt egy összehasonlító teszthez.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mindkét traktora négy gumihevederes járószerkezettel és 600 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkezik, ezért magától értetődő volt, hogy ezt a két járművet valamikor egymásnak kell ereszteni egy barátságos házi versengés keretén belül - írja honlapján a ménesbirtok. A nagy összehasonlító tesztre a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 18-as tábláján került sor, ahol a traktoroknak a Lemken Vario Titan 12 fejes ekéjével öt hektárnyi területet kellett felszántania. A teszt során a feladat végrehajtása során a szükséges idő mellett a felhasznált üzemanyagot is mérték.

A megmérettetés végén a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. arra a megállapításra jutott, hogy a Case IH nehéz talajművelő traktora 115.18 liter üzemanyag felhasználásával teljesítette a feladatot, míg a John Deere járműve némileg többet, 136.6 litert fogyasztott. A feladat végrehajtásához szükséges idő tekintetében is a Case IH traktora nyert, de csak azért, mert 9620 RX-es fordulói tovább tartottak, ugyanis a traktor kezelője nem volt jártas az eke kezelésében. De a közel azonos szántási sebesség mellett a John Deere egységében azért érezhető volt még némi erőtartalék. Mivel a John Deere traktora valamivel lassabb, de erősebb volt, a Case IH járműve pedig gyorsabb, de valamivel "gyengébb", vállalkozás végül úgy döntött, hogy nem hirdethető egyértelmű győztes, így a teszt döntetlennel zárult.

A cikkben látható videó a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tulajdonát képzi.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31