Fazekas: ez élelmiszerhamisítás

agrarszektor.hu
Élelmiszerhamisításnak nevezte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a parlamentben, hogy az élelmiszermultik olcsóbb alapanyagból készítik azokat a termékeket, amelyeket Magyarországon árulnak. Szerinte a "kettős élelmiszermércéről" szóló vitában Brüsszel a kérdést feltevő tagállamoknak adott igazat.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az elrendelt vizsgálatokon a nyáron harminckilenc termékpárt hasonlítottak össze, és a termékek harmadánál találtak különbséget - emlékeztetett a "kettős élelmiszerminőség" kapcsán a parlamentben Fazekas Sándor. Ezek szerinte például abból adódtak, hogy egyes multinacionális cégek olcsóbb alapanyagból készítették azokat az élelmiszereket, amelyeket Magyarországon árultak. A miniszter ezt élelmiszerhamisításnak nevezte - írja az MTI.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 


Fazekas Sándor egyúttal cáfolta azokat, akik szerint nem valós problémával foglalkozik a kormány. Az Európai Bizottság (EB) elnöke - tette hozzá - közelmúltbeli évadnyitó beszédében is kitért az ügyre, és a kérdést felvető tagállamoknak adott igazat. Az EB egymillió eurót különít el az élelmiszervizsgálatra és hajlandó a jogi környezet megváltoztatására is, a kormány pedig 20 pontos akciótervet fogadott el júliusban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?