Anglia a világ legszigorúbb állatvédelmi szabályozására készül

agrarszektor.hu
Az angolok sorban vezetik be az egyre szigorúbb állatvédelmi intézkedéseket. Most azt fontolgatják, hogy a brexit után teljesen leállítják az élő állatok szállítását.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Nagy-Britanniában  évente  több mint 4000 juhot szállítanak át Európa kontinentális felére vágás céljából. A brit állatorvosi szövetség elnöke, John Fishwick úgy véli, az a helyes, ha a haszonállatokat a lehető legközelebb a termelés helyszínéhez vágják, és nem kínozzák utaztatással. Az állatnak nem élve kell elérnie a rendeltetési helyét, hanem hús formájában - mondta. Ez a vélekedés nemcsak állatvédelmi okokból lehet szimpatikus Angliában, hanem a termék hozzáadott értékét is növeli.

EZ IS ÉRDEKELHET
Mindenestere az angolok szigorítani akarják az állatvédemi előírásokat a szállításban. Az is elképzelhető, hogy a brexit után  - elsőként a világon - teljes egészében betiltják azt. A brit mezőgazdasági minisztérium egy hathetes konzultációt indított a témában. "Minden opciót megvizsgálunk, az állatszállítás körülményeinek javításától kezdve a transzport teljes betiltásáig" - nyilatkozta az agrárminiszter, Michael Gove, hozzátéve, hogy Anglia máris a világ legszigorúbb állatvédelmi reformját hajtotta végre. Utalt a nemrég bevezetett videókamerás megfigyelésre a vágóhidakon és az állatkínzásért járó 5 éves fegyházbüntetésre.

Angol juhok úton
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03