Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon

agrarszektor.hu
Ma délután tartotta szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke szerint az ország jól néz ki, de még korai lenne aranykort kiáltani. Orbán Viktor nemcsak a klímaválságra tért ki beszédében, de a demográfiai és a gazdasági problémákat is megszólította.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az előttünk álló éveket tekintve okunk van az aggodalomra, figyelmeztetett a miniszterelnök, aki veszélyes évek eljövetelét látja, beleértve 2020-at is. Orbán Viktor évértékelő beszédét a Pénzcentrum szemlézte.

Fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és baljós árnyak fenyegetik az európai gazdaságot. Aranykor helyett riadót kell fújnom

 - mondta Orbán Viktor.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A miniszterelnök évértékelőjében kitért rá, hogy a klímaválság nem új jelenség, ezért 2050-re célul tűzzük ki, hogy klímasemleges legyen a gazdaság. A klímavédelem politikai divattá vált, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy fontosságát.

A héten a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el. Július 1-ével elkezdik felszámolni az illegális szemétlerakókat és büntetik a szennyezőket. Betiltják az egyszerhasználatos műanyagokat, lehetővé teszik a fém és üvegpalackok visszaváltását. A miniszterelnök mindezek kijelentette, hogy számára kiemelt fontosságú a Duna és Tisza megvédése is.

Ezek mellett várható lesz a szigorú fellépés a multikkal szemben. A jövőben el fogják várni tőlük, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmazzanak. A kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis és középvállalkozások zöldítését.

Orbán Viktor kijelentette, hogy minden újszülött után 10 fát fognak ültetni, ezzel 2030-ra elérve, hogy 27%-kal növekedjen az ország erdős területe. Tíz év alatt pedig meg fogják hatszorozni a naperőművek kapacitását. A miniszterelnök kitért arra is, hogy támogatni fogják az elektromos autók vásárlását, hogy az elektromos autó ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.

A miniszterelnök évértékelő beszéde végén bejelentette, hogy Lengyelországhoz hasonlóan zöld államkötvényt bocsátanak ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?