Megváltozhatnak az agrártámogatások adómentességi szabályai

Megváltozhatnak az agrártámogatások adómentességi szabályai

agrarszektor.hu
Megjelent a Pénzügyminisztérium (PM) honlapján az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat. A kormány komoly változásokat tervez a jelenlegi adószabályokban. Az észrevételek beküldésére 2023. október 25-ig van lehetőség.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Ennek célja, hogy az Európai Unió belső piacával és a vidéki térségek fejlődésével összhangban legyenek. A támogatásokat csak olyan mezőgazdasági és erdőalapú ágazatok számára engedélyezik majd, amelyek megfelelnek az új előírásoknak.

Emellett az új rendeletek pontosabban meghatározzák, hogy milyen támogatások számítanak elfogadhatónak az adózási célokra. Az uniós jognak való megfelelés lényegében itt azt jelenti, hogy a támogatás indokolatlanul nem érintheti a kereskedelmi feltételeket a közös érdekkel ellentétesen. Egy támogatás akkor összeegyeztethető a belső piaccal, ha megfelel két fő kritériumnak: Elő kell segítenie egy adott gazdasági tevékenység fejlődését az alábbiak szerint:

 Az új törvénytervezet részletes és jelentős módosításokat vezet be az áfatörvényben is - írja cikkében a portfolio.hu. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény módosítása az alábbiakat érinti :

Az Szja tv. 3. § 40. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Szja tv. 84. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33