Figyelmeztetik a horgászokat: szigorú szabályok léptek életbe januártól

Figyelmeztetik a horgászokat: szigorú szabályok léptek életbe januártól

agrarszektor.hu
A Magyar Országos Horgász Szövetség január 1-től több lényeges változást vezetett be Velencei-tavon. A szigorítások oka elsősorban a ragadozó fajok, közülük is kiemelten a süllő, a csuka és a balin védelme. A horgászoknak érdemes lesz áttanulmányozniuk a teljes dokumentumot, a Velencei-tó idei horgászrendjét, mivel számos új változtatás lépett életbe.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A süllő, a csuka és a balin megőrzése érdekében április 30-ig tilos mindenfajta olyan horgászmódszer alkalmazása a Velencei-tavon, amely e fajok fogására lehet alkalmas, természetesen a véletlenül zsákmányolt egyedeket sem szabad megtartani - írja a FEOL. A darabszám korlátozással védett halfajokból éves területi jeggyel egy esztendőben 40 darab fogható ki, de csak összesen 10 darab, ha balin, süllő vagy csuka a zsákmány. További 50 kiló lehet a fogás, ha a szákba ilyen korlátozással nem védett faj példányai kerülnek. Még kisebb az elvihető darabszám, ha valaki összevont éves megyei és országos horgászjeggyel rendelkezik.

Felnőtt területi jeggyel a darabszám korlátozással védett halfajokból naponta összesen három tartható meg, egy-egy fajból azonban legfeljebb csak kettő, süllőből, csukából vagy balinból pedig összesen - és nem fajonként - csupán egy darab. A darabszám korlátozással nem védett őshonos fajokból összesen 3 kg tartható meg naponta. Más előírás vonatkozik a gyermekhorgászokra, a 24, 48 vagy 72 órás területi jegyet kiváltókra.

Továbbra sem kifogható faj a széles kárász és a compó, de változtak egyes méretkorlátozások is. A vízminőség védelme érdekében csak megfelelő minőségű és csak szükséges mennyiségű etetőanyag használható fel, a szoktató etetés nem megengedett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?