Minden szaktanácsadónak be kell jelentkeznie a névjegyzékbe!

agrarszektor.hu
Minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a NAK által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, akinek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van. Ez a szaktanácsadó szervezetekre is igaz - hívja fel a figyelmet közleményében az Agrárkamara.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatás jogosultja részére szaktanácsadási szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak, illetve természetes személynek be kell jelentenie a tevékenység végzésére irányuló szándékát a 2009. évi LXXVI. törvény szerint - hívja fel   figyelmet az Agrárkamara.

Ezen bejelentési kötelezettség végrehajtása érdekében jelent meg az az AM-rendelet, mely kimondja, hogy minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a NAK által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, akinek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van. Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy ezen túl a szaktanácsadó szervezeteknek is be kell jelentkezniük. Mivel az ügyfél jogosultsága a meghatározó, és nem az, hogy jelenleg igénybe vesz-e valamely támogatást, így szinte minden agrártevékenységet végző ügyfél részére agrártanácsadási szolgáltatást nyújtóra vonatkozik az új jogszabály.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szaktanácsadók az online névjegyzékben mindenki számára elérhetővé és kereshetővé válnak, mely elősegíti a szereplők közötti tudásátadást. A bejelentési kötelezettség a NAK honlapjára feltöltött regisztrációs űrlap kitöltésével és az AM-rendeletben meghatározott dokumentumok megküldésével teljesíthető. A bejelentéssel kapcsolatos kérdéseket a nevjegyzek@nak.hu elektronikus levelezési címen várja a NAK Szaktanácsadási csoportja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03