Megjelent a rendelet az új beruházási támogatásról: mutatjuk a részleteket

agrarszektor.hu
Megjelent az agrárminiszter AM rendelete a Magyar Közlönyben, amely a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásról szól. Emellett szintén elérhető az a rendelet, amely az egyes agrárágazati támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szól.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A napokban jelent meg a a Magyar Közlönyben az agrárminiszter 42/2019. (IX. 20.) AM rendelete a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásról. Ebben meg van határozva a támogatás formája és mértéke, illetve, hogy mely cég minősül mikro-, kis- és középvállalkozásnak, vagy nagyvállalkozásnak, továbbá tartalmazza a kamattámogatás igénybevételének feltételeit, a kamattámogatás lehívásának menetét, valamint a kamattámogatás forrását is. A rendelet a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.

EZ IS ÉRDEKELHET

Néhány fontos részlet a rendelettel kapcsolatban:

  • A kamattámogatás olyan beruházási hitel esetén vehető igénybe, amelynek a futamideje legalább 3, de legfeljebb 10 év.
  • A kamattámogatásban részesíthető beruházási hitelek összege beruházásonként és ügyfelenként legalább 3 millió forint.
  • A  kamattámogatás mértéke az  ügyleti kamat 80%-a, de legfeljebb 2 százalékpont éves szinten azzal, hogy kamattámogatás csak azon kamatidőszak tekintetében nyújtható, amelynél a  hiteldíj nem haladja meg a  2,5%/év szintet.
  • A  kamatidőszak hiteldíjának számításakor figyelembe kell venni a  kamatidőszakra megállapított ügyleti kamatot, továbbá valamennyi, a  hitelhez kapcsolódó, a  kamatidőszakban esedékessé váló, a  hitelfelvevőt terhelő díjat, jutalékot, költséget. 

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg a napokban az agrárminiszter 43/2019. (IX. 20.) AM rendelete az egyes agrárágazati támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról. Ez alapján módosult az egységes területalapú támogatások és egyes vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő "Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot" fenntartásához szükséges feltételrendszer, valamint az állatok állategységre való átváltási arányának meghatározásáról szóló 50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet. Emellett a szárítotttakarmány-előállítók által igénybe vehető csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 66/2012. (VII. 10.) VM rendeletben is vannak változások, valamint a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet is módosításult. 

A további részletek itt érhetők el: www.kozlonyok.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?