Kemény kijelentést tett Nagy István: ez minden magyar termelőt érint

Kemény kijelentést tett Nagy István: ez minden magyar termelőt érint

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter Facebook-oldalán szólalt fel az ATM-rendelet jelen formájában történő meghosszabbítása ellen. Véleménye szerint az autonóm kereskedelemliberalizációs intézkedés korlátok nélküli kereskedelmet biztosít Ukrajna számára, jelentős hatást gyakorolva az EU mezőgazdasági szektoraira.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Meg kell védeni az európai mezőgazdasági termelést és kereskedelmet! Az autonóm kereskedelemliberalizációs intézkedés (ATM-rendelet) korlátok nélküli kereskedelmet biztosít Ukrajna számára, jelentős hatást gyakorolva az EU mezőgazdasági szektoraira. Ki kell mondani, hogy veszélyezteti az agrár ágazatok stabilitását és a termelők jövőjét. Ukrajna mezőgazdasági exportja eredetileg főként a harmadik országokat célozta, azonban a háború kitörése óta az EU piacaira érkeznek, jelentős zavarokat előidézve. Emellett a termelési előírások közötti különbségek versenyhátrányba hozzák az uniós termelőket. Elfogadhatatlannak tartom az ATM-rendelet jelen formájában történő meghosszabbítását 2025 júniusáig. Módosítani szükséges és védintézkedéseket bevezetni az európai agrár és élelmiszeripar védelmében. Amíg ez nem történik meg, a magyar kormány saját hatáskörben a határokat lezárva védi meg a magyar termelőket és fogyasztókat egyaránt

- olvasható az agrárminiszter Facebook-bejegyzésében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02