2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Harsányi Zsolt: válság ide vagy oda, az emberek napi háromszor enni akarnak

agrarszektor.hu
Harsányi Zsoltról, az Axiál Kft. alapító-társtulajdonosáról, illetve az ő karrierútjáról szól a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozat legújabb epizódja. Az egyik leggazdagabb magyar, aki a hazai agrárium egyik fontos figurája más érdekeltségei mellett, gyakorlatilag a rendszerváltás óta foglalkozik mezőgazdasági gépek kereskedelmével, így pályáján keresztül jól bemutatható a magyar agrárium elmúlt 30 éves története is. A műsorban szó volt még többek között a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatásáról, valamint az energiaársokkról is.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Megjelent, és már meghallgatható az Első Yard, a Pénzcentrum üzleti karrierutakkal foglalkozó podcast sorozatának legújabb része, mely az 1966-ban született Harsányi Zsoltról, az egyik legvagyonosabb magyarról, az Axiál Kft. alapító-társtulajdonosáról szól. A hazai agrárium megkerülhetetlen figurája a műsorban beszélt többek között a TSZ-rendszer széteséséről, a több szempontból zavaros 90-es évekről, az EU-s csatlakozás hozta lehetőségekről és kihívásokról, de természetesen más témák mellett a 2010-es évek technológiai robbanása, a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatása, valamint az energiaársok is szóba kerültek.

A műsorból természetesen az is kiderül, egyáltalán hogyan került Harsányi Zsolt az agrárium közelébe, illetve folytatódhat-e családi vállalkozásként az Axiál története. Emellett az alapító társtulajdonos azt is elmondta, hogyan éli meg azt ő személyesen, hogy vállalkozásai a legvagyonosabb magyarok közé repítették.

A podcast már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?