Milyen pénzügyi lehetőségei vannak 2023-ban a vállalkozásoknak?

Milyen pénzügyi lehetőségei vannak 2023-ban a vállalkozásoknak?

agrarszektor.hu
Komoly ipari/üzleti fejlesztések előtt áll Nyíregyháza: kérdés, hogy tudnak ezekből profitálni a helyi vállalkozások, milyen lehetőségeik vannak a fejlesztésekre, a forrásbevonásra. Nem véletlen, hogy a szabolcsi nagyvárosba érkezik a Portfolio országos szakmai rendezvénysorozata, szeptember 14-én.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Augusztusban jelentették be, hogy összesen 24 beruházás megvalósításáról döntött a kormány. Ezek között van a Nyíregyházi Ipari Parkhoz kapcsolódó négy közúti tervezési projekt is, amelyek közbeszerzési eljárása indul meg tervezetten 2023. harmadik negyedévben, sőt, lesznek vasúti fejlesztések is. Szintén augusztusi hír, hogy lezárta a Nyíregyháza melletti sényői 63 MW-os nagy naperőmű beruházás mögötti 37,5 millió eurós projektfinanszírozási szerződést az osztrák Kommunalkredit intézettel az osztrák Green Source fejlesztő, illetve a szintén osztrák Core Value Capital magántőke társaság.

A beruházás a tervek szerint 2024 elejére lesz üzemképes, azaz elindul majd a hálózatra betáplálás, miután a finanszírozási szerződés nyomán a projekt lényegében elkészült. És ahogy azzal már többször is foglalkoztunk, a nyáron jelentették be, hogy a városban akkumulátorgyár épül óriási, 580 milliárd forintos beruházással.

Fontos kérdés, hogy milyen hatással lesznek ez a beruházások a város gazdaságára, és hogy tudnak a projektben részt venni a helyi vállalkozók, beszállítók - különösen egy olyan időszakban, amikor nem könnyű a forrásbevonás, a vállalati hitelfelvétel. Elemzők szerint a mérséklődésnek indult, de továbbra is extrém magas infláció még mindig szorítja vissza a fizetőképes keresletet, ezzel együtt a hamarosan pozitív tartományba lépő reálbérváltozás e tekintetben kedvező fordulatot hozhat. Ugyanakkor olyan tényezők, mint az uniós források elmaradása a beruházási aktivitás érdemi lassulását eredményezik. Mindemellett egyelőre a globális gazdaság fellendülése is várat magára.

Kristálygömbünk nekünk sincs, van viszont szándékunk arra, hogy sokrétű gazdasági tudás és tapasztalat összegyűjtésével, megosztásával adjunk új lendületet a kis- és középvállalkozásoknak a további fejlődéshez. Ez a szándék hívta életre idén ősszel is a Portfolio országos szakmai rendezvénysorozatát, amely szeptemberben

Első állomásunk tehát a nyírségi megyeszékhely lesz, szeptember 14-én: az ingyenes, fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.

Előadóink lesznek - többek között -

  • Antal Ferenc, stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkár, Gazdaságfejlesztési Minisztérium;
  • Balogh Zoltán, általános alelnök, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara;
  • Toldi Nikoletta, területi értékesítési vezető, MBH Bank Nyrt;
  • Kovács Ferenc polgármester, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala;
  • Madár István vezető elemző, Portfolio;

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?