Milyen pénzügyi lehetőségei vannak 2023-ban a vállalkozásoknak?

Milyen pénzügyi lehetőségei vannak 2023-ban a vállalkozásoknak?

agrarszektor.hu
Komoly ipari/üzleti fejlesztések előtt áll Nyíregyháza: kérdés, hogy tudnak ezekből profitálni a helyi vállalkozások, milyen lehetőségeik vannak a fejlesztésekre, a forrásbevonásra. Nem véletlen, hogy a szabolcsi nagyvárosba érkezik a Portfolio országos szakmai rendezvénysorozata, szeptember 14-én.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Augusztusban jelentették be, hogy összesen 24 beruházás megvalósításáról döntött a kormány. Ezek között van a Nyíregyházi Ipari Parkhoz kapcsolódó négy közúti tervezési projekt is, amelyek közbeszerzési eljárása indul meg tervezetten 2023. harmadik negyedévben, sőt, lesznek vasúti fejlesztések is. Szintén augusztusi hír, hogy lezárta a Nyíregyháza melletti sényői 63 MW-os nagy naperőmű beruházás mögötti 37,5 millió eurós projektfinanszírozási szerződést az osztrák Kommunalkredit intézettel az osztrák Green Source fejlesztő, illetve a szintén osztrák Core Value Capital magántőke társaság.

A beruházás a tervek szerint 2024 elejére lesz üzemképes, azaz elindul majd a hálózatra betáplálás, miután a finanszírozási szerződés nyomán a projekt lényegében elkészült. És ahogy azzal már többször is foglalkoztunk, a nyáron jelentették be, hogy a városban akkumulátorgyár épül óriási, 580 milliárd forintos beruházással.

Fontos kérdés, hogy milyen hatással lesznek ez a beruházások a város gazdaságára, és hogy tudnak a projektben részt venni a helyi vállalkozók, beszállítók - különösen egy olyan időszakban, amikor nem könnyű a forrásbevonás, a vállalati hitelfelvétel. Elemzők szerint a mérséklődésnek indult, de továbbra is extrém magas infláció még mindig szorítja vissza a fizetőképes keresletet, ezzel együtt a hamarosan pozitív tartományba lépő reálbérváltozás e tekintetben kedvező fordulatot hozhat. Ugyanakkor olyan tényezők, mint az uniós források elmaradása a beruházási aktivitás érdemi lassulását eredményezik. Mindemellett egyelőre a globális gazdaság fellendülése is várat magára.

Kristálygömbünk nekünk sincs, van viszont szándékunk arra, hogy sokrétű gazdasági tudás és tapasztalat összegyűjtésével, megosztásával adjunk új lendületet a kis- és középvállalkozásoknak a további fejlődéshez. Ez a szándék hívta életre idén ősszel is a Portfolio országos szakmai rendezvénysorozatát, amely szeptemberben

Első állomásunk tehát a nyírségi megyeszékhely lesz, szeptember 14-én: az ingyenes, fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.

Előadóink lesznek - többek között -

  • Antal Ferenc, stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkár, Gazdaságfejlesztési Minisztérium;
  • Balogh Zoltán, általános alelnök, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara;
  • Toldi Nikoletta, területi értékesítési vezető, MBH Bank Nyrt;
  • Kovács Ferenc polgármester, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala;
  • Madár István vezető elemző, Portfolio;

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?