Itt a megállapodás: komoly befektetés jön az agráriumba

Itt a megállapodás: komoly befektetés jön az agráriumba

agrarszektor.hu
A kolozsvári székhelyű East Grain Srl. (a továbbiakban “East Grain”) gabonakereskedelmi cégcsoport és a cseh AGROFERT a.s. (a továbbiakban „Agrofert”) átfogó befektetési megállapodást kötött, aminek eredményeként az Agrofert Csoport többségi tulajdonossá válik az East Grainben. Az üzletrészvásárlással és jelentős tőkeemeléssel lezajló tranzakció az egyik legjelentősebb külföldi befektetésnek számít a régió agráriumában. A folyamat várhatóan négy hónap múlva zárul, a következő lépés Európai Bizottság Versenypolitikai Bizottságának és más érintett sszabályozó hatóságoknak a jóváhagyása lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az East Grain regionális szereplővé vált a közép- és kelet-európai régióban, a romániai operáció mellett magyarországi és szerbiai jelenléttel is rendelkezik. Az East Grain jelenlegi legnagyobb tulajdonosa és egyik alapítója, a Kerezsi Miklóshoz köthető magyarországi Hodler Csoport a tranzakciót követően is jelentős tulajdonos és az igazgatótanács tagja marad a vállalatban - írja közleményében az East Grain.

Az East Grain fő tevékenysége a gabona és olajos magvak kereskedelme, mely folyamatosan bővült logisztikai, raktározási, feldolgozási és mezőgazdasági input kereskedelmi szolgáltatásokkal. A befektetéssel az Agrofert célja, hogy támaszkodva az East Grain eddigi stratégiájára egy méretében és lefedettségében sokkal jelentősebb integrált gabona és inputkereskedő vállalatot hozzon létre, amely kihívója lehet a régió legnagyobb nemzetközi szereplőinek. Az Agrofert a közép-európai mezőgazdasági és élelmiszeripar legnagyobb vállalatcsoportja, kiemelkedő regionális lefedettséggel. Egyben jelentős műtrágyagyártó is, ami új irányt ad az East Grain diverzifikációs tevékenyégének és további piacokat is nyithat az East Grain számára.

Meggyőződésem, hogy az Agrofettel való együttműködés révén a következő években Romániában, Magyarországon és a Nyugat-balkánon a piacvezető gabonakereskedő szereplők egyikeként működünk majd együtt a helyi mezőgazdasági termelőkkel

- mondta Kerezsi Miklós a Hodler Csoport elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?