Két év nyereség nélkül már jelzi, hogy változtatni kell

Két év nyereség nélkül már jelzi, hogy változtatni kell

agrarszektor.hu
Ami elromlott az agráriumban tavaly és idén, azt nem lehet egy év alatt helyrehozni – vélekedik Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója, aki szerint egyértelmű, hogy trendfordulót él meg az ágazat, és változtatni kell.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A látványosan csökkenő terményárak komoly kihívást jelentettek a hazai agrárium gerincét adó szántóföldi növénytermesztésnek, amelynek szereplői még a tavalyinál lényegesen jobb terméseredmények mellett sem tudtak többségében nyereséget felmutatni.

Nem segítettek az ágazat tervezhetőségének a globális konfliktusok és az olyan szabályozói változások sem, mint a 2023 első felében még érvényben lévő árstop, valamint az azóta megjelent kötelező akciózás és a kiterjesztett gyártói felelősségből fakadó költségnövekedések sem.

Érdekes kérdés tehát 2023 végső egyenlegének értékelése, de talán még ennél is fontosabb, hogy mit hoz a jövő év. Rendezheti-e a sorokat 2024? Talpra állhat-e a szántóföldi növénytermesztés, megőrizheti-e jó lendületét az állattenyésztés, szintet léphet-e az ígéretes, de komoly fejlesztésekre szoruló kertészeti ágazat? És mi lesz az élelmiszeriparral, valamint a piaccal, ahol idén, hosszú idő után először újból visszaszorulóban vannak a magyar termékek?

Mindezen kérdésekre kerestük a választ az Alapvetés podcast vendégével, Hollósi Dáviddal az MBH Bank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatójával.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Az Alapvetés ezen adását az MBH Bank támogatta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?