Két év nyereség nélkül már jelzi, hogy változtatni kell

Két év nyereség nélkül már jelzi, hogy változtatni kell

agrarszektor.hu
Ami elromlott az agráriumban tavaly és idén, azt nem lehet egy év alatt helyrehozni – vélekedik Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója, aki szerint egyértelmű, hogy trendfordulót él meg az ágazat, és változtatni kell.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A látványosan csökkenő terményárak komoly kihívást jelentettek a hazai agrárium gerincét adó szántóföldi növénytermesztésnek, amelynek szereplői még a tavalyinál lényegesen jobb terméseredmények mellett sem tudtak többségében nyereséget felmutatni.

Nem segítettek az ágazat tervezhetőségének a globális konfliktusok és az olyan szabályozói változások sem, mint a 2023 első felében még érvényben lévő árstop, valamint az azóta megjelent kötelező akciózás és a kiterjesztett gyártói felelősségből fakadó költségnövekedések sem.

Érdekes kérdés tehát 2023 végső egyenlegének értékelése, de talán még ennél is fontosabb, hogy mit hoz a jövő év. Rendezheti-e a sorokat 2024? Talpra állhat-e a szántóföldi növénytermesztés, megőrizheti-e jó lendületét az állattenyésztés, szintet léphet-e az ígéretes, de komoly fejlesztésekre szoruló kertészeti ágazat? És mi lesz az élelmiszeriparral, valamint a piaccal, ahol idén, hosszú idő után először újból visszaszorulóban vannak a magyar termékek?

Mindezen kérdésekre kerestük a választ az Alapvetés podcast vendégével, Hollósi Dáviddal az MBH Bank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatójával.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Az Alapvetés ezen adását az MBH Bank támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?