Lemaradunk, ha nem csökkentünk!

agrarszektor.hu
A környezetvédelmi bizottság szerint az EU saját gazdasági érdekében jobban tenné, ha a 2020-as CO2-csökkentési célszámát 30 százalékra emelné - olvasható a BruxInfon.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

"Ha az EU nem lesz vezető a klímavédelemben, akkor vesztes lesz a gazdasági növekedésben" - húzta alá a kedden jóváhagyott határozatában Jo Leinen, az EP Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságának elnöke.

A testület álláspontja szerint a jelenlegi 2 Celsius fok alatti felmelegedési vállalás helyett az 1,5 Celsius fok alatti célszámot kellene célba venni.

A határozat értelmében az EU jövőbeni gazdasági növekedését szolgálná, ha 2020-ra az 1990-es szinthez képest 30 százalékkal csökkentenék a széndioxid-kibocsátást.

A 35-20-1 arányban elfogadott jelentés a szakbizottság álláspontját rögzíti az ENSZ november végén-december elején esedékes cancúni klímatárgyalásai előtt. A jelentésről a tervek szerint még ebben a hónapban szavazni fog az EP plenárisa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?