2024. július 27. szombat Olga, Liliána

70%-on a kukorica betakarítás

agrarszektor.hu
Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy az idei év elcsúszó aratásának ellenére Márton napra a kukoricának már 70%-a a magtárakban volt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az aratás elhúzódásának az oka az, hogy a talajok mindenhol nagyon fel vannak ázva, és a munkagépek nem tudnak rámenni, éppen ezért a betakarítással valószínűleg még novemberben sem fognak végezni a gazdák, csak december valamely hetében.

Az elnök elmondta, hogy a károk és problémák ellenére is megvalósulni látszik azaz előrejelzés, mely szerint az éves hozam 7 millió tonna lesz kukoricából, ez nem sokban marad el a sokéves átlagnál. Hektáronként pedig 6-7 tonnára lehet számítani.

Tavaly a kukorica termésmennyisége feljebb volt némileg mint 7 millió tonna, de még az is elmaradt a 2008-as mennyiségtől, bár hozzá tartozik, hogy az volt 2000 óta az egyik legmagasabb mennyiség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31