2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Bioegyetem indul Borsodban - munkát is kapnak a tanulók

agrarszektor.hu
Biogazdálkodásra épülő oktatási és foglalkoztatási programot indítanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandráson, egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően ugyanis mintegy 28 millió forint áll rendelkezésre a pályázati projekt megvalósítására - írja az MTI.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Több éves tervezési és előkészítési munkát követően megvalósulhat a következő éveket meghatározó, biogazdálkodásra épülő program, mondta Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere.

Hernádszentandráson a 18 hónapos program 25 helyi lakos számára biztosít lehetőséget arra, hogy - elsajátítva a biogazdálkodás elméleti és gyakorlati alapjait - a képzési időszakot követően önállóan, vagy a tervek szerint majd félpiaci struktúrában működő helyi gazdaságban dolgozhasson.

A projekt szakmai hátterét a gödöllői Szent István Egyetem oktatói biztosítják, akik a tananyagok speciális kidolgozása mellett állandó felügyeletet, és tanácsadást is végeznek. A program résztvevőinek kiválasztásával párhuzamosan a következő hetekben Hernádszentandrás központjában elkezdődik a központ színtere, a hatezer négyzetméteres mintagazdaság kialakítása.

A tervek szerint a termelés kora tavasszal indul, végleges arculatát idén júniusára éri el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31