A kínaiakat etetné az EU: élelmiszer promóció az ázsiai országban

agrarszektor.hu
A földrajzi jelzéssel (FJ) ellátott minőségi európai élelmiszerek és italok ismertebbé tétele céljából Dacian Cioloº, mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos március 20. és 25. között Kínába látogat. A biztost európai élelmiszer- és italgyártó vállalatok felsővezetőiből álló, 30 fős küldöttség kíséri, akik világhírű termékek csábító palettáját képviselik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mérföldkőnek számító látogatást megelőzően Dacian Cioloº a következőket nyilatkozta: "Látogatásunk célja, hogy felkeltsük a kínai fogyasztók érdeklődését az Európából származó minőségi termékek iránt. Mostanra már több mint 3 200 bejegyzett élelmiszert, bort és szeszesitalt láttak el a földrajzi jelzéssel járó különleges státusszal, mivel azok részben vagy teljes egészében egy adott földrajzi területen, elismert know-how és hagyományok felhasználásával kerülnek előállításra. Sajnos e termékek létezéséről gyakran csak az ínyencek tudnak. Reményeim szerint látogatásunk révén ez megváltozik majd."

Kína szintén bővelkedik hagyományos termékekben, és Cioloº biztos találkozni fog a kínai kormány illetékeseivel, hogy megvitassák e megnevezések kölcsönös védelmének, valamint az uniós és kínai piacokon történő kereskedelmük ösztönzésének legjobb módjait.

A kínai konyha rendkívül népszerű Európában. Egy 2006-os tanulmány szerint az Európai Unióban a külföldi ételek közül 42%-os piaci részesedéssel a kínai és a keleti konyha a legnépszerűbb, ami azt mutatja, hogy Európában nagy a lelkesedés a kínai termékek iránt. A mezőgazdasági termékek EU és Kína közötti kereskedelme számottevően növekedett az elmúlt években - az uniós export 2010-ben a 2009. évi szinthez képest 50%-kal nőtt.

Shanghaiban Cioloº biztos díjazza majd a város legjobb szakácsait egy főzőshow-n, ahol a résztvevők az európai és kínai hatásokat ötvözve eredeti kreációkat készítenek. Egyúttal bejelenti azt is, hogy számos ismert shanghai étteremben kezdetét veszi az európai FJ-termékek promóciós hete.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13